Cheila Prahovei

luni, 27 octombrie 2014


Una dintre statiuni pentru relaxare si tratament este Cheia din jud. Prahova, o regasiti de-a lungul raului Teleajen si la poalele Muntilor Ciucas.In judetul Prahova
Un loc pitoresc cu un aer foarte curat si bogat in raze ultraviolete si ionzare. Statiunea e destinata celor care sufera de astenie nervoasa, suprasolicitare intelectuala s fizica, amenii secundare, hipertiroitism, dereglari de crestere juvenila si nu numai care doresc sa se recreeze.

In zona puteti vizita, Muzeul de Flori de Mina, Manastirea Cheia (biserica pictate de Ghe. Tatarescu), Biserica Sf. Nicolae si Manastirea Suzana (manastire de maicute care dateaza din sec. al XIX-lea), Cabana Muntele Rosu.
Daca esti un iubitor al sporturilor de iarna, alpinismului cat si al drumetiilor montane ori sa iei la pas prin excursiile din imprejurimi, nu sta pe ganduri si mergi intr-acolo.

Are o clima clasica de depresiune intramontana, stimulant, tonic si aer cu ononificare ridicata. De obicei, verile sunt racoroase, prin iulie, temperatura atinga cel putin 16-20 grade C, iar iernile nu sunt atat de friguroase, temperatura medie a lunii ianuarie ar fi -4 grade C. Temperatura anuala este de 6 grade C. Ploile sunt moderate cu o valoare de 750-800mm per an si umiditatea aerului e relativ peste 75% per an.

My favorite blogs

Google+ Followers