Tzatziki, salata greceasca

luni, 27 octombrie 2014

Sos ori servita si ca salata, tzatziki, este cunoscut prin iaurtul grecesc cu castraveti si usturoi. Un tzatziki reusit este stoarcerea foarte bine a castravetelui de zeama si folosirea unui iaurt grecesc (daca folositi alt iaurt ii schimba total gustul).

 


Ingrediente:
  • 1-2 castraveti
  • 1 kg de iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de ulei de masline
  • cateva firicele de marar
  • sare dupa gust
  • zeama de la jumatate de lamaie sau 2 linguri de otet

Mod de preparare:

Spalati castravetii, ei nu se vor curata de coaja, se vor da pe razatoarea mare si se vor stoarce bine de zeama, pana cand nu mai curge nimic din ei (zeama de la castravete este benefica pentru corp, o puteti folosi in sucuri ori masti pentru ten). Intr-un vas se pune uleiul treptat, se presare sarea si cateii de usturoi care au fost zdrobiti se vor amesteca pana devine o pasta. Apoi adaugati iaurtul peste pasta de usturoi si castravetii, firele de marar tocat, zeama de lamaie ori otetul, sare daca mai necesita, amestecati usor si sosul/salata este gata.

O puteti servi ca atare ca aperitiv ori garnitura la fripturi, cartofi gatiti in fel si chip, sandvishuri.

Este o salata racoroasa si cu un gust nemaipomenit de bun. Cel putin eu sunt innebunita dupa aceasta salata pe care o mananc si pe paine.

Pofta Buna!

My favorite blogs

Google+ Followers