Mini ghid al statiunii Vourvourou, Halkidiki, Grecia

Karidi Beach, Vourvourou
In cazul in care o regiune ar putea oferi mare cu asemanarile unui lac, munti acoperiti cu paduri dese si 9 insule unice , vizibile de la plaja , ai mai ezita vacantele tale de vară?

Vourvourou se afla la 10 km de Aghios Nikolaos (Sf. Nicolae) , la 120 km de Salonic, pe peninsula Sithonia va veti indragosti de imaginile pe care natura le ofera. La orice pas veti gasi camere pentru inchiriat in apropiere de plaja. Pe langa culoarea minunata a apei si pestele proaspat al tavernelor, nu ezitati sa va plimbati cu barca la Diaporos, este una dintre cele 9 insule din Vourvourou aflata in golf. Va veti indragosti imediat de apa marii foarte limpede si perfect clare, in acelasi timp veti descoperi plajele virgine din Halkidiki.  

In Vourvourou, direct din port sau prin localitate, puteti cumpara peste proaspat de la pescarii veniti de pe mare. Mergeti de-a lungul plajei si veti ajunge intr-o peninsula mai ingusta al Xifarei si apoi a unui golf izolat numita plaja Karidi. Veti avea in zona un mic beach bar aproape de plaja. Aveti grija in mare caci sunt destui arici de mare. Deplasarea o puteti face si cu barca, nu numai cu masina. Inchiriatul unei barci pe intreaga zi este de 20 euro.

Cei care prefera drumetiile pe munte, pot merge de-a lungul traseelor marcate spre Muntele Itamos, unde va v-a fascina golful Vourvourou vazut de la inaltime si daca sunteti printre norocosi sa dati peste un cerb salbatic sau acoperisurile imbracate de razele de soare din Agios Nikolaos. 

 Zona este impanzita de supermarketuri , taverne , pizzerii , cafenele , baruri cat si cele de pe plaja , agentii  pentru inchirieri auto , magazine de arta populara , chioscuri cu tot felul de suveniruri, presa si tot felul de maruntisuri etc si in comuna Agios Nikolaos  la 14 km distanta veti gasi un centru medical, farmacii, oficiu postal si o sectie de politie. 

Ce mai puteti vizita? 
  • Complexul de vacanta al cadrelor didactice de la Universitatea Aristotelous din Salonic
  • Insulele 
  • Ruinele bisericii pro bizantine Agios Andreas (Sf. Andrei) de pe insula Diaporos  
  • Capela Maicii Domnului din Vourvourou
  • Cel mai faimos zid: reprezentand o lucrare de epoca necunoscuta, divizarea Sithoniei de restul peninsulei Halkidiki
  • Panorama de pe Mt Itamos, oferind o priveliste la tot Halkidiki-ul si o parte din Marea Egee

Comentarii

Iza a spus…
wow ce culoare are marea...ce-mi doresc si sa ajung acolo

Postări populare de pe acest blog

Culesul citricelor in Grecia

Targurile din peninsula Halkidiki

Cum sa-ti faci bucle cu ajutorul unei bentite!