joi, 24 aprilie 2014

Salvati Padurile Skouries

 
In articolul pe care il voi prezenta voi face o paralela intre Rosia Montanta, din frumoasa Romanie si cu cea a Greciei din Halkidiki. As dori sa distribuiti printr-un sharing pe Facebook, Tweeter si G+ pentru a se lua masuri. Spun asta, pentru ca mie IMI PASA de natura si nu doresc sa traiesc pe o alta planeta, asa cum viseaza altii cu vanzari de terenuri pe Luna ori Marte. M-am nascut pe Terra si doresc impreuna cu voi sa o salvam.

Poate ca imi veti reprosa de ce-mi pasa atat de mult de Grecia si nu de tara mea natala, cu toate ca nu conteaza unde locuiesti, conteaza sa ai grija de planeta unde traiesti. Omul intotdeauna a vrut sa faca ceva mai mult, sa descopere, sa cerceteze, sa se imbogateasca, desi nu se mai gandeste ca in acelasi timp distruge, putin spus, mii de hectare de paduri ori nu numai pentru a tine in brate zacamintele cu valoare ce se ascund sub pamant.
Tot ce vedeti in imaginile de mai sus se regasesc in peninsula Halkidiki, cuprinzand localitatile: Olympiada, Stratoni, Megali Panaghia, Skuries, Fisoka, Tzikara, Piavitza.

Am fost prezenta prima data la aceasta demonstratie impotriva aurului care se sustrage din pamant. Lumea plange, altii se bucura.

In fiecare an, grecii protesteaza impotriva proiectelor miniere a companiei Eldorado Gold (Canada) care ameninta mediul ce ne inconjoara. Compania este activa si in Romania, asta dupa ce m-am informat de pe internet.

Eldorado Gold Corp din Canada este implicata in alte 4 proiecte miniere de exploatare a aurului in partea nordica a Greciei. Unul dintre ele si cel mai mare proiect a fost anulat cu ajutorul unor manifestatii de protest in urma cu 11 ani. Cu toate ca altii se bucura de pe urma acestei companii, deoarece cu ajutorul lor vor avea peste 1000 de locuri de munca.

Cei care sunt contra acestor proiecte considera ca in apropierea statiunilor si nu numai, vor avea consecinte grave mai ales asupra mediului.

Cu toate ca degeaba arunci peste 1000-2000 de locuri de munca in Grecia sau oriunde ai fi, daca din moment ce apa este poluata din cauza cianurii (dupa prelucrarea aurului), solurile nu vor mai produce hrana de zi cu zi, apar ploile acide, diverse boli precum leucemia, cancerul etc. De preferabil, mai bine sanatos decat la punga gros!!!

Compania Elderado Gold, in Romania a obtinut avizul pentru a ne exploata locurile v.irgine pentru exploatarea aurifera din comuna Certeju de Sus (jud. Hunedoara), cu toate ca si aici, cercetatorii ori alte organizatii de mediu afirma ca aceste cianuri sunt risscante pentru mediul inconjurator si bineinteles sanatatii a omului.

Imaginile fac parte de la Rosia Montana, aproape aceiasi poveste identica ca a Greciei , cat si aceeasi companie este!Tintam locul valoros, il cercetam, incepem sa defrisam cativa copaci, stam linistiti o perioada si ne prefacem ca suntem oameni cuminti si dintr-o data distrugem totul.

Totul, cat incepe sa intram si in sate, orase, incercam sa ii convingem pe oameni sa se mute in alte locuri pentru a ne extinde cu minele, sa luam aurul. Imaginile de mai sus vorbesc, cat si video-ul prezentat de Maia Morgenstern care ne transmite :         
                
                            "Un om VALOREAZA mai mult decat aurul pe care-l poarta"
Tu te implici in asta? 

Reacții:

0 comentarii:

Google+ Followers