luni, 7 iulie 2014

Spre Develiki, Halkidiki

Prima data cand am mers cu treaba, am zis ca vreau sa ajung si a doua cat si a treia oara. Este imposibil cand esti in acel loc desprins din Rai sa spui ca nu te mai reintorci, te contrazic, vei vrea si a mia oara sa mergi in plimbare intr-acolo ori sa-ti iei cu rezervare din timp pentru a te caza la Taverna-Ouzeria "Eleni"din Develiki la inceputul celui de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki.

Traseul l-am facut cu plecare din statiunea Psakoudia spre Develiki pentru a va da seama pe unde sa o luati. Cu masina il fac de fiecare data aproape 40 de minute, desi pentru un necunoscator ii ia 1 ora.Traseul se face din Psakoudia - nu se intra prin statiunea Metamorfosis  se lasa in partea dreapta si se face dreapta spre Metagitsi trecandu-se prin sat si apoi stanga spre sat Plana - sat Gomati si la prima strada unde pe colt este o cofetarie "Nr.1" se vireaza la dreapta si singura oprire este in Develiki. Nu o pot numi statiune, ci doar un loc cu foarte foarte multa linistite, 2-3 case razlete si o plaja foarte curata. Cand intrati in micul Rai, pe sosea incercati sa nu faceti curse de formula 1 caci nu veti vedea panoul care va indica Taverna-Ouzerie-Camere de inchiriat la Eleni, ajunsi se face dreapta si gata ati poposit in locul minunat de care va spuneam. Fotografiile vorbesc de la sine, daca nu ma credeti, trageti o fuga si convingeti-va singurei si spuneti-va aici parerea.

Daca nu sunteti pretentiosi plajei care Develiki va o etaleaza, sper sa nu va deranjeze pietrele care sunt pe ici pe colo pe nisip cat si la inceput cand intrati in apa. Aveti grija la aricii de mare care sunt foarte multi unde se afla si stanci. 
 
 
 

Foarte foarte rar gasesti un turist din alta tara, posibil o greseala de drum sa fi facut si sa fi ajuns aici, astfel numai prin recomandari ori prieteni prietenilor cunosc aceasta mica statiune, astfel mi-am facut timp pentru a face traseul pentru a fi usor pentru a ajunge. Mi-ar placea sa vad si picior de roman, nu numai greci roind pe aici :) . 

Din cate am inteles o camera nu cunosc numarul de paturi pe care il are, pentru perioada asta - iulie - costa 40 euro. Numele tavernei este dat dupa numele mamei proprietarilor.

Lucrarile din piatra al casei si nu numai sunt facute de batranul Moschopoulos, care la 85 de ani, iarna de iarna inca mai mestesugareste in atelierul sau diferite obiecte facute din mozaic din fel si fel de forme din piatra, sticla colorata si alte obiecte reciclabile, iar pe timp de vara se bucura de anotimp. 

Minunatiile subacvatice a Marii Egee din Develiki:

  
 
 


Va doresc vacanta placuta!


Reacții:

3 comentarii:

Google+ Followers