luni, 27 octombrie 2014

Arpege de la Lanvin

Denumirea parfumului este data de fiica lui Jeanne Lanvin descrind calitatea clasica pe care o are. "Arpegiu" inseamna un termen muzical care indica o succesiune rapida de note la urcare, Arpage este un adevarat miracol ametitor, fascinant

Creat de Andre Frayse in 1927 pentru Casa Lanvin, cand Madame Lanvin se afla la apogeul carierei sale de designer de moda din categoria nou-venitilor care isi permiteau sa contina aldehide in complexa lor compozitie. Pe parcusul existentei sale, a suferi cateva usoare schimbari care i-au alterat subtil dar evident, mirosul initial.

E un parfum care e dezvoltat cu mare blandete, captivant prin amestecul floral luxuriante, intretesute strans cu note intunecate, lemnoase, dincolo de care razbate o boare verde, scanteietoare, venind din adancuri. Aventura incepe cu o iasomie de Grasse si de trandafir bulgaresc, apoi se construieste pe teme care se infrupta cu note florale proaspete de zambile si lacramioare care ii dau o prospetime aparte. Intervine neinfricat caprifoiul salbatic. Un adaos de ambra si mosc cu tuse de vetiver si de kemn de santal care duce intregul ansamblu spre punctul culminant, intr-o progresiva crestere intensiva de o stralucrire calda de toamna, ca intr-o compozitie pasionata de Chopin.

Rafinament este termenul pe care il asociez cu Aperage - om compozitie frumos inchegata, cu profunzime ametitoare si nuante de mare finete. Flaconul negru e stropit cu aur facandu-l celebru chiar de la prima aparitie, dar, indiferent de motivele care te fac sa il indragesti, ramanand un triumb al romantismului care nu apune niciodata o capodopera de armonie, de culoare, de frumusete inepuizabila: o revarsare de note vrajite pe care le poti canta la nesfarsit.

La ce se poarta, unde si cand?

Arpege este pus in valoare cu hainele frumos croite sau drapate: un taior elegant, o rochie neagra reusita, o toaleta de seara care se distinge, fara sa fie ostentativa. Nutine cont de anotimpuri, de varste, strabate anii cu aceeasi eleganta innascuta, fara sa tradeze nici un secret.

Arpage adora nuantele de rosu, culorile pamantii, tonalitati voluptoase de crem, de ivoire, purpuriul, violetul, materialele aurii si de culoarea aramei, cat si negrul.
Fiind de o mare distinctie, se cuvinte sa fie trata cu rafinament, asa ca straduiti-va sa fiti la inailtime atunci cand te insoteste.

Reacții:

0 comentarii:

Google+ Followers